Gebruikersavatar
Matcha
Hoofd Moderator
Auteur
Berichten: 3717
Lid sinds: 29 Februari 2016
Badges: 14
:
De Auteur 2 Jaar Lid
De 365 De Plumbob
De Fotograaf De Gulle Gever

Workaround voor probleem met overschrijven van savegames

07 Aug 2017, 21:30

Sinds de introductie van het nieuwe save-systeem lopen een hoop simmers tegen het probleem aan dat het spel bij het opslaan een willekeurig opgeslagen spel overschrijft in plaats van de door jou gekozen savegame. Omdat natuurlijk niemand zijn savegames op zo'n manier, of op welke manier ook, zomaar wil verliezen wil ik hier even voor dit probleem waarschuwen en een mogelijke 'workaround' delen terwijl men bezig is om dit te fixen.

SimGuruNick heeft op Twitter verwezen naar de volgende workaround voor dit probleem.
  • Wanneer je een oude savegame laadt en vervolgens op "Opslaan als.." klikt, druk daarna dan niet op "Annuleren" en probeer ook geen bestaand spel te overschrijven! Sla het spel dus op onder een nieuwe naam!
  • Mocht je toch een oudere savegame verliezen, dan kun je hem mogelijk terugkrijgen door via het hoofdmenu > Spel laden op " Opslagbestand herstellen" te klikken.

Afbeelding

Als extra tip wil ik nog even benadrukken dat het verstandig is om regelmatig een back-up van je savegames te maken! Wil je weten hoe dat moet? Kijk dan in dit topic!
Anyway, hopelijk helpt dit de nodige ellende te voorkomen! :vlag: Ik weet in ieder geval dat ik veel te weinig back ups maak.. Dat ga ik meteen even doen.. :mask:
Lees ≡HORIZON≡ | Matcha's Bouwsels | Daily Cup of Matcha - [365 - 3.0] |

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten
  • Advertisement