Forumregels

Hallo allemaal,

Om ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft op Town of Plumbobs (TOP) en alles goed verloopt, hebben wij een aantal forumregels opgesteld. Lees ze goed door! Mis je nog iets in de forumregels? Of heb je ergens een vraag of onduidelijkheid over? Stuur dan een van de beheerders een privé bericht (PB), dan kunnen we eraan werken.

Gebruikersnaam
Als (toekomstig) forumlid mag je zelf kiezen welke gebruikersnaam je wilt dragen. Je mag alle karakters (letters, cijfers, leestekens) gebruiken en de naam moet tussen de 3 en 20 tekens lang zijn. Wel willen we als tip meegeven om een gebruikersnaam te laten beginnen met een cijfer of letter. Ons forum heeft een tag systeem. Het taggen van gebruikersnamen die met leestekens of andere symbolen beginnen werkt niet altijd.

Let op dat jouw gekozen gebruikersnaam niet te grof/schokkend is in verband met jonge forumleden. Ook is het belangrijk dat je een naam kiest die bij jou past. Wij van TOP vinden dat jouw gebruikersnaam jouw identiteit is en niet in de schaduw van een andere simmer moet staan, zoals bij fanaccounts het geval is. Mocht jouw gebruikersnaam onder een van deze twee punten vallen, dan zal een teamlid jou benaderen met het verzoek de gebruikersnaam te wijzigen. Bij geen gehoor zal het team de gebruikersnaam wijzigen (Simmer1, Simmer2, etc..).

Het gebruiken van jouw achternaam in de gebruikersnaam is toegestaan, maar als team raden wij dit wel af in verband met jouw eigen privacy. Alle forumleden en (in sommige gevallen ook) gasten kunnen deze naam zien.

Ben je al lid en heb je spijt van jouw gebruikersnaam omdat jouw achternaam er in voorkomt of je de gebruikersnaam niet meer bij jou vind passen? Stuur dan een privé bericht naar een van de teamleden en vermeld meteen de nieuwe gebruikersnaam in jouw bericht. Denk er wel goed over na! Na een gebruikersnaamswijziging moet je een jaar wachten voordat je opnieuw een naamswijziging mag aanvragen.

Je account
Op Town of Plumbobs heeft iedereen één eigen account. Jouw account is dus voor jou alleen! Deel je wachtwoord met niemand anders. Wie weet wordt daar misbruik van gemaakt. Meerdere accounts van eenzelfde persoon zijn niet toegestaan en zullen we ook verwijderen. Mocht je een tijdje weg zijn geweest van TOP, log dan gewoon weer in je oude account in en maak geen nieuwe aan. Wees dus zuinig op je inloggegevens. Weet je de inloggegevens echt niet meer? Stuur dan een mailtje naar contact@townofplumbobs.com

Heb je toevallig een familielid zoals een broertje of zusje die ook graag lid wilt worden op TOP. Laat dit weten aan een van de beheerders door een PB te sturen. Dan weten we waarom er 2 accounts van hetzelfde IP adres afkomstig zijn en zullen we het niet meteen verwijderen.

Jouw account kan je leuker maken door een avatar aan je profiel toe te voegen. Kies er één uit van de avatargallerij of maak er zelf één. Kies je voor de laatste optie? Let er dan op dat het plaatje geschikt is voor het forum. Houd daarbij rekening met jonge leden.

De afmetingen voor avatars zijn 150x150 pixels.

Voorbeeld:
Afbeelding

Naast het toevoegen van een avatar heb je ook een onderschrift tot je beschikking om te bewerken. Je kan hier een leuke slogan neerzetten, maar ook een banner is toegestaan. Deze banner mag je laten doorlinken naar een van je topics op TOP of een persoonlijke sims site (Weebly, Wordpress, Wix, Tumblr). Houd ook hierbij rekening met jonge leden. De banner moet niet te flitsend of druk overkomen. Dat leidt namelijk teveel af bij het lezen van posts.

De afmetingen voor een plaatje in je onderschrift zijn maximaal 800 x 200 pixels. Hierbij mag je nog 1 regel tekst toevoegen.

Voorbeeld:
Afbeelding

Gebruik je geen plaatje in je onderschrift, dan mag je maximaal 10 regels gebruiken voor tekst. (Dit is inclusief lege alinearegels)

De lettergrootte in het onderschrift mag niet kleiner zijn dan maat 80 en niet groter dan maat 100.

Privacy
Voor iedereens eigen veiligheid is het niet de bedoeling om je adres, emailadres of andere contactgegevens zoals je telefoonnummer op het forum te posten. Wil je toch met een medeforumlid mailen of appen, deel je gegevens dan via PB. Deel dit alleen als je het zelf ook echt wilt!

Het is wel toegestaan om je social media account te melden in de daarvoor bestemde topics. Let wel op! Deze topics zijn niet openbaar voor gasten, maar alle leden hebben wel de mogelijkheid jouw post hierin te zien. Houd hier rekening mee!

Illegale activiteiten
Illegaal verkregen Sims spellen ondersteunen wij op TOP niet. Het promoten, benoemen of PB’en over deze illegale downloads staan we niet toe. Naast illegaal verkregen downloads, is het ook niet toegestaan om te vragen om serienummers van spellen.

Omgang met andere (team)leden
Wij streven ernaar iedereen gelijk te behandelen, ongeacht je leeftijd, geslacht, handicap of bijzondere omstandigheden. Zit je toch ergens mee, dan kan je altijd een teamlid benaderen.

Laat iedereen in zijn waarde. Het starten van ruzies, schelden, discriminatie en beledigingen staan we niet toe op TOP. Niet op het forum en ook niet via PB’s. Dit leidt zelfs tot een of meerdere waarschuwingspunten of mogelijk een ban. Ook jonge leden zullen regelmatig het forum bezoeken. Houd daar rekening mee. Geen schokkende inhoud in taalgebruik, plaatjes, verhalen of andere content.

Teamleden
Respecteer de teamleden. 
Admins en Moderators zorgen ervoor dat het forum schoon blijft en zetten zich daarnaast ook in voor de ontwikkeling van TOP op allerlei vlakken. Zo regelen ze allerlei belangrijke zaken. Maar dat wil niet zeggen dat je daar niet in mee kunt helpen. Mocht je iets op het forum tegenkomen kun je de teamleden erop attenderen, bijvoorbeeld via een 'meld dit bericht' knop. Ga niet zelf moderator spelen.

Meerdere mensen hebben hard gewerkt aan het opzetten en ontwikkelen van TOP. Door deze samenwerking hebben we elkaar geïnspireerd en kwamen we op veel meer ideeën dan één persoon voor elkaar had kunnen krijgen. Nu we hier meer leden mogen verwelkomen, gaan jullie natuurlijk ook deel uitmaken van de ontwikkeling van TOP! Ideeën en tips zijn altijd welkom en kun je via PB met ons delen.

Het kan soms voorkomen dat een teamlid moet ingrijpen. Respecteer dan deze beslissing. We zullen er naar streven de betrokken leden hierover te informeren. Krijg je een ModMelding via PB of in je post, geschreven in paars en ben je het er niet mee eens? Dan kan je het bewuste teamlid altijd een berichtje sturen met daarin jouw kant van het verhaal. Teamleden zijn uiteindelijk degenen die de eindbeslissing maken, maar wel op een rechtvaardige manier.

Postgedrag
Zorg ervoor dat anderen je goed kunnen begrijpen. Gebruik Nederlandse zinnen, puntjes en komma’s. Elkaar aanspreken op taal- of typfouten is toegestaan, zolang het maar een onderdeel van je post is en niet de hoofdreden. 

Om je posts en PB’s overzichtelijk en leesbaar te houden vragen we je deze niet te druk in te richten. Pas regelmatig een enter toe aan het einde van een zin en gebruik alinea’s bij grote stukken tekst. Te veel smileys, overmatig gebruik van Caps Lock of verschillende kleurtjes tekst kunnen ervoor zorgen dat je post niet prettig is om te zien en afleiden van je boodschap. Mocht je post toch te druk overkomen, dan kunnen teamleden deze aanpassen. Dit zullen we je altijd laten weten door middel van PB of een ModMelding in paarse tekst in je (aangepaste) post.

Let erop dat je niet meegaat in het powerposten of dubbelposten. Powerposten is veel posten in diverse topics in korte tijd, vaak om het berichtenaantal te vergroten. Als je snel bent in het reageren is dat prima, maar let op dat je berichten van toegevoegde waarde van het topic zijn. Houd er rekening mee dat je na het posten 15 seconden moet wachten voordat je een nieuw bericht kunt plaatsen. 
Dubbelposten is het posten van een reactie vlak na je eigen post. Als je nog iets te zeggen hebt, is er de optie om je bericht te bewerken en tekst erbij te typen. Als er een reactie van iemand anders tussenzit of als er 24 uur voorbij zijn, geldt het niet als dubbelpost. Het verwijderen en herposten van je post zonder wijzigingen, zien wij ook als dubbelpost. Geef andere mensen de tijd en mogelijkheid om te reageren.

Spreek altijd namens jezelf. Wat vind jij ergens van? Hoe denk jij ergens over? Natuurlijk mag je jouw eerlijke mening delen, maar let er op dat je daarin niemand kwetst. Het kan gebeuren dat je iets niet mooi of leuk vindt. Geef dan ook aan waarom en kijk hoe jouw bericht op jezelf zou overkomen als jij de maker was geweest. Geef feedback, geen kritiek. Respect voor de makers!
Maar ook als je iets leuk, mooi of cool vindt. Vertel ook waarom je iets zo goed vindt. Dat is niet alleen leuk voor de maker, maar voor iedereen leuker om te lezen.
Berichten die uit één woord of alleen smiley’s bestaan voegen niks toe aan het forum en zullen worden verwijderd.

Quotes
Quoten kan een handige manier zijn om te reageren op eerdere posts van andere leden. In sommige gevallen is dit echter overbodig. Reageer je op de laatste post of het laatste gespreksonderwerp, dan is de quote-functie niet nodig. Jouw post sluit dan gewoon aan in de rij van dit gespreksonderwerp. Overbodige quotes zullen door teamleden verwijderd worden.

Wil je reageren op een vorig gespreksonderwerp of reageren op een bepaalde woord, zin of term, dan kan je wel gebruik maken van de quote functie.

Topics
Wil je een topic over iets aanmaken, controleer dan eerst even of deze niet al bestaat. Dubbele topics worden gesloten en verwijderd om teveel verwarring te voorkomen. Denk bij het maken van een topic goed na over de titel; dit is het visitekaartje van jouw topic. Geef het geen misleidende titel, maar maak de titel passend aan de inhoud van het topic of geef het topic een catchy naam die overeenkomt met het doel van het topic. Voorbeelden van deze aanpak zijn te zien in de Lama Lounge.

Nuttige topics zijn zeker welkom op TOP. Heb je een leuk topic-idee en bestaat deze nog niet op TOP? Maak hem dan vooral aan. Let er wel op dat dit topic dan daadwerkelijk iets aan het subforum waarin het geplaatst wordt moet toevoegen en dat je het zelf netjes bijhoudt. Voegt een topic niks toe aan het (sub)forum, dan zal het door een teamlid worden gesloten en verwijderd of verplaatst naar het juiste (sub)forum. Bij twijfel kan je altijd even aan een teamlid vragen of een topic ergens wel past.

Blijf on-topic. Dit houdt in dat je post iets toevoegt aan het onderwerp van het gesprek. Het is dus niet de bedoeling om tussendoor over iets anders door te praten. Heb je een interessante discussie met een ander lid en wil je hierop doorgaan, dan verzoeken wij je dit via PB te doen zodat andere leden hier geen hinder van ondervinden. Via PB's kan je net zolang door praten als je wilt zonder anderen te storen!

De Lama Lounge
De Lama Lounge is een Sims vrije zone waar je over allerlei dingen mag en kunt praten die niet met de Sims te maken hebben. Al zullen een aantal topics niet welkom zijn in de Lama Lounge. Onderwerpen die heftige discussies kunnen uitlokken zoals politiek, religie en dergelijken zijn niet toegestaan. Discussies kunnen dan snel uit de hand lopen.

Ook in de Lama Lounge zien we graag dat de topics iets toevoegen aan het forum. Forumspelletjes kunnen leuk zijn, maar dragen niet veel meer bij dan het omhoog halen van je berichtenaantal. Daarom is het niet de bedoeling dat er spelletjestopics worden aangemaakt. Er zijn genoeg plekken op internet waar je terecht kunt voor spelletjes. Als je een leuk idee hebt voor een topic, maar twijfelt of het niet teveel een 'spelletjeskarakter' heeft, vraag dan voor de zekerheid toestemming aan een teamlid.

Om de Lama Lounge overzichtelijk te houden, zullen we af en toe een aantal topics verwijderen en heropenen, zoals het Lama Café. Ook kunnen gesloten topics worden verwijderd. Het kan dus zo zijn dat je berichtenaantal plots daalt.

Plaatjes
Om plaatjes te delen op het forum, adviseren we jullie gebruik te maken van ImgBB. Je kan er gratis een account aanmaken, plaatjes posten en de link die je dan krijgt in je post op TOP zetten. Let op! Verwijder de plaatjes niet uit jouw account. Je bent zelf verantwoordelijk voor het werkzaam houden van je plaatjes.

De inhoud van je plaatjes moeten geschikt zijn voor jonge leden. Geen schokkende of grove inhoud en alles wat je sim verbergt onder de bikini, blijft onder de bikini. Niet te bloot dus.

Plaatjes op het forum mogen niet groter zijn dan 800 pixels breed:

Voorbeeld:
Afbeelding

GIF's
GIF's zijn, net als onder andere smilies, een aanvulling aan je post en niet een post op zichzelf. Een post met alleen GIF's (en dus zonder tekst) zal worden verwijderd. 

De inhoud van de GIF's moet geschikt zijn voor jonge leden. Geen schokkende of grove inhoud en niet te bloot. Let ook op dat je GIF niet te druk en/of flitsend overkomt. Dit in verband met eventuele leden met gevoeligheid voor epilepsie. We willen dat het forum een prettige plek blijft voor iedereen.

Je mag maximaal drie GIF's in je post zetten. Voor verhalen uit De Sims Bibliotheek-subfora ligt het maximum per deel op vijf!

Filmpjes
Op TOP is het mogelijk om Youtube filmpjes toe te voegen aan je post. Gebruik de Youtube optie die in je post-maken te zien is. Het is wel jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je video’s zichtbaar blijven. Verwijder ze dus niet van je account. De inhoud van de filmpjes moeten geschikt zijn voor jonge leden. Precies zoals bij de plaatjes.

Eigenaar blijft eigenaar
Wanneer een lid eigen gemaakte creaties op het forum deelt (zoas plaatjes, verhalen, CC, etc.), zal deze content altijd eigendom van dit lid blijven - niet van het forum.

Bronvermelding
Wil jij een plaatje, video, tekst of andere content, die niet door jou gemaakt is, delen? Vermeld daarbij dan duidelijk de bron: van welke site of locatie je het vandaan hebt en wie de maker/schrijver is. Het is op TOP niet toegestaan om materiaal van anderen zonder toestemming te bewerken of over te nemen/te doen alsof het jouw eigen materiaal is. Respect voor de makers.

Giften
Op Origin is het mogelijk om een spel of aanvullend pakket cadeau te doen aan een ander Origin account. Het geven van een pakket aan een ander forumlid staan wij toe zolang dit op eigen initiatief gebeurt. Het is niet de bedoeling dat leden erom vragen of zichzelf aanbieden als ontvanger via forumberichten, privé berichten en/of het onderschrift. Krijg jij toch zo’n verzoek binnen en/of voel jij je onder druk gezet om een pakket te geven? Neem dan contact op met een teamlid.

Wil jij een ander forumlid een pakket cadeau doen? Doe dit dan via privé bericht of via de Origin chat. Wil jij een giveaway actie op het forum organiseren? Neem dan contact op met een teamlid.

Reclame/Promotie
Sommige sites komen wel in aanmerking om gedeeld te worden op het forum en sommige sites komen dat niet. Wanneer een site direct iets toevoegt aan het topic, mag je hem delen. Als dit niet het geval is, zal het worden gezien als spam (zie hieronder) en worden verwijderd.

Sites die altijd op TOP gedeeld mogen worden zijn de officiële websites van EA, Maxis, De Sims en Origin. Verder mogen ook downloadsites waar (diverse) makers hun custom content aanbieden als download en sites die nieuwsberichten over de Sims posten gedeeld worden.

Heb jij een eigen sims site onder Weebly, Wordpress, Wix of Tumblr/Simblr, mag je deze via je onderschrift promoten. Als er een creatie op je site staat, zoals bijvoorbeeld een sims verhaal, dan mag je dit ook in je verhalentopic delen. Je topic moet wel nog aantrekkelijk zijn voor het forum. Voor meer informatie over het delen van je site in je verhalentopic, klik dan hier voor de regels! Maak jij gebruik van een andere site dan de vier eerder genoemde? Neem dan contact op met een van de beheerders.

Om iedere Sims-fansite met een bijbehorende community (zoals een forum) een eigen plek in de algemene simscommunity te gunnen, delen wij deze sites niet op ons forum en delen we ons forum ook niet op andere fansites. Het officiële Nederlandse Simsforum daarin uitgesloten, omdat zij de gelegenheid bieden sites zichzelf daar te promoten.

Twijfel je of je jouw site of een andere Site mag benoemen of linken op TOP? Stuur dan een PB met de link en het doel van je post naar een van de teamleden.

Spam
Op TOP staan wij spam niet toe. Spam voegt namelijk niks toe aan het forum en reclame, die zonder toestemming wordt geplaatst en niet overeenkomt met de forumregels, is niet welkom. Mocht je spam van andere leden of Spambots tegenkomen, meld dit dan via de meld-dit-bericht functie en dan zullen we er hard aan werken TOP weer spamvrij te maken. Spammen kan worden bestraft met waarschuwingspunten.

Waarschuwingen en ban
Mocht het voorkomen dat er iets gebeurt op het forum wat in strijd is met de regels, dan kunnen de betrokken leden daar één of meerdere waarschuwingspunten voor krijgen. De toegewezen waarschuwingspunten zijn één jaar van kracht en bij het bereiken van drie punten volgt er een (tijdelijke) ban. Daarnaast kan het misbruik van bepaalde functies op het forum leiden naar het verlies van deze functies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het niet meer kunnen PB’en of bewerken van je berichten.
Meer informatie over waarschuwingspunten vind je hier.

Town of Plumbobs
De lay-out, stijl en content van TOP is eigendom van TOP en de makers van TOP en het overnemen, kopiëren of delen zonder toestemming is niet toegestaan.

Altijd ruimte voor verbetering
Mis je iets in de forumregels of heb je ergens nog een vraag of onduidelijkheid over? Stuur dan gerust één van de beheerders een PB met jouw suggesties of vragen.

Namens het team wensen we jullie veel plezier toe op Town of Plumbobs!

Afbeelding
  • Advertisement